همه چیز درباره کن

همه چیز درباره کن

فهرست مطالب

کن در شمال غرب تهران قرار دارد که در انتهای مسیر آن زیارتگاه امام‌زاده داوود واقع شده است و طول مسیر برای رسیدن به آن در حدود ۲۵ کیلومتر می‌باشد. کن از محله‌های قدیمی تهران است که بافت قدیمی خود را تا حدود زیادی حفظ کرده است و از پنج محله زیر تشکیل شده است:

  1. بالان
  2. میانده
  3. دارقاضی
  4. سرآسیاب
  5. اسماعیلان‌نام

بافت معماری کن از خشت و گل و شیروانی‌های فلزی و چوب است. بافتی که هنوز باقی مانده و در خانه‌های قدیمی دیده می‌شود همچنین مردم کن عموماً به زبان پهلوی صحبت کرده تمام آیین و رسم و رسومات آن‌ها حفظ شده و فرهنگی کهن و زیبا دارند و به باغداری و کشاورزی اشتغال داشته و دارند.

تاریخچه کن

تاریخچه منطقه کن:

تاریخ کن با استناد تاریخ و اسناد مربوطه به بیش از شش هزار سال پیش می‌رسد. همچنین یکی از بزرگترین رودخانه‌های کن که از کوه‌های امامزاده داود سرچشمه داشته و تا دریاچه قم می‌رود و از آنجا که بشر همیشه در پای رودخانه‌ها سکنی داشته می‌توان زمان سکونتی بیش از این را نیز برآورد کرد. درختان کهن‌سال چندصد ساله، امامزادگان موجود در کن، آداب و سنن خاص منسوخ شده و زبان باستانی دلالت بر تاریخ کهن این دهکده را می‌دهد. مدارک تاریخی زیاد است اما تاریخ زنده را می‌توان در سینه اهالی و قدیمی‌های کن یافت.

کن در کتاب‌ها:

از کن به عنوان قریه و بخش و منطقه‌ای خرم و سرسبز در کتاب‌ها و نقشه‌های بسیاری نام برده شده‌است. اکثر کتاب‌هایی که درباره تهران قدیم و ولایت ری است می‌توان نشانی از تهران یافت. مرحوم علی‌اکبر دهخدا در لغتنامه‌اش ذیل واژه کن می‌آورد: «مرکز بخشی است در شمال باختری تهران که در ابتدای دره سولقان روستای بالان واقع است و در حدود ۵۲۰۰ تن سکنه دارد، محله کن از پنج محله به نام‌های (بالان، سرآسیاب، اسماعیلیان، درقاضی، میان‌ده) تشکیل می‌شود. این محله‌ها و باغ‌های کن در قسمت خاور رودخانه کن که از ارتفاعات شمالی سولقان سرچشمه می‌گیرد واقع است و آب مزروعی این قصبه از زهاب همین رودخانه تأمین می‌شود. کن دارای بخشداری، ژاندارمری، بهداری، آمار، پست، محضر رسمی و ثبت احوال است. بخش کن در سابق مهم بوده و از چهار دهستان کن، شمیران، ارنگه و شهرستانک تشکیل می‌شود که در اواخر سال ۱۳۲۶ ه‍. ش دهستان شمیران تبدیل به بخش و دهستان‌های ارنگه و شهرستانک ضمیمه بخش آسارا شده‌است.».

درکتاب هفت اقلیم نوشته امین احمد رازی آمده‌است: «کوهستان دیگری تقریباً در دو فرسنگی تهران است به نام کن و سولقان که آنجا نیز از بسیاری آب روان و کثرت درختان و میوه‌های الوان مانند بستان جنان تواند بود!».

درکتاب قصران «نام قدیم تهران» تألیف دکترحسین کریمان آمده‌است: «وضعیت جغرافیایی و اقلیمی کن باستان آنچه در قصران خارج واقع است، عبارتند از: دهستان کن با بیش از ۳۰ پارچه آبادی

قطب گردشگری (کن):

به گفته شهرداری منطفه ۵ استان تهران، محله کن یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شهر تهران می‌باشد که با توجه به بناهای تاریخی و همچنین جاذبه‌های طبیعی و بکری که دارد می‌تواند به قطب گردشگری در استان تهران تبدیل شود.

محله کن یکی از باشکوه‌ترین محله‌های قدیمی استان تهران می‌باشد و از دو روستا در شمال غربی شهر تهران ساخته شده است که نام این دو روستا کن و سولوقون می‌باشد. محله سولوقون از توابع محله کن می‌باشد که از ۱۶ آبادی تشکیل شده است، یکی از امامزاده‌های معروف و محبوب که در آنجا قرار دارد امامزاده داوود می‌باشد و میزبان مسافران زیادی به سمت این محله می‌باشد.

مناطق دیدنی:

کوه های کن

کوه‌های منطقه کن:

کن در منطقه‌ای کوهپایه‌ای رشته کوه بالان گردن از رشته کوه‌های البرز واقع شده و کوه‌های بسیاری آن را احاطه کرده‌اند.

  • کوه باغ میر
  • کوه آسیابک
  • کوه دره مالا
  • تپه کوهک
  • کوه کبوتک
  • کوه گرم دره
  • کوه پیر داوود
  • کوه هزار دره
  • کوه دره شور
  • کوه بازارک
  • کوه شاهنشین
  • کوه لوارک
  • پهنه‌حصار
  • کوه لیچه
  • کوه مزرا

رودخانه و دره ها:

در پایه همه این کوه‌ها، نهر و چشمه‌هایی است که آب آن به رودخانه کن می‌ریزد. هر کوه دره‌هایی دارد که طبیعتی زیبا دارند. رود، آبشار، توتستان، درختان گردو و شاه توت و طبیعت بکر از خصیصه این منطقه است. دره‌های اطراف کن نیز بسیارند. دره حصارک، تنگه باغ میر، دره مالا، دره زرنو کوچک، دره زرنو بزرگ، دره پل حاجی محمد علی، دره لوسک، تنگه، دره ولوزونه، دره باغ درغمش، خرگوش دره، دره رودخانه، دره لوره کون، دره وسک، دره لتمال موسوم به دره آسیاب باد، گرم دره در انتهای کوه آسیاب باد، دره دروازه کوهک، دره پستونک، دره خواجه، دره قلاچ، هزار دره و ده‌ها دره دیگر.

رودهای کن

رودخانه کن:

یکی از زیبا‌ترین و در عین حال مهمترین جاذبه‌ها و مکان دیدنی کَن سولَقان رودخانه آن می‌باشد که به طول سی و سه کیلومتر از ارتفاعات بلند توچال سرچشمه می‌گیرد. رودخانه کن یکی از زیباترین و پرآب‌ترین رودخانه‌های تهران می‌باشد و نکته جالب این است که آب دریاچه مصنوعی واقع در چیتگر نیز از اینجا تامین می‌شود. درطول این مسیر جاده چیزی که زیبایی بیشتری دارد و جلب توجه می‌کند وجود شکل خاص کوه‌هاست ودره‌ها می‌باشد و همچنین این مسیر دارای چشم اندازهای بسیار زیبایی است و دره‌ی دوچناران یکی از مهمترین و معروفت‌ترین آن‌ها می‌باشد. چیزی که بیشتر جذاب است و خود نمایی می‌کند سنگ‌هایی می‌باشد که شبیه به صورتک‌های تراشیده شده در ارتفاعات بلند کنار جاده قابل دیدن می‌باشد. در طول مسیررودخانه کن شما حداقل ۵ امام زاده خواهید دید که در آخربه امام زاده داوود ختم می‌شود و از گذشته مکان و جاهای دیدنی مورد علاقه ایرانیان برای زیارت و بازدید بوده است.

پارک ها و بوستان ها:

پارک جنگلی کوهسار تهران در دامنه رشته کوه‌های استان البرز و بخش شمالی محله کن و شمال محله شهران قرار دارد، پارک کوهسار به دلیل قرارگیری در ارتفاعات بسیاری از تفریحات هوایی را در خود جای داده است مانند: چشم‌انداز بی‌نظیر، آب و هوای کوهستانی، جذابیت‌های طبیعی و تفریحی. همچنین پارک پردیسان، بوستان نهج البلاغه، بوستان ملت، تپه لاله‌ها و مقبره شهدای گمنام دانشگاه امام صادق در اطراف محله کن قرار دارد.

پل تاریخی کن:

پل تاریخی کن، پلی قدیمی و مربوط به دوران قاجار بود که در سال ۱۲۹۰ در محدوده شمالی کن ساخته شد. حاج محمد علی کنی از معتمدین و خیرین منطقه کن در سال ۱۳۱۲ پل امروزی را بر روی رودخانه کن و در همان محل پل قبلی ساخت. سازه پل کن از سازه‌های بسیار منحصر به فرد تاریخی در این منطقه است، به نوعی که این سازه آجری پس از نزدیک به یک قرن از کوران تمام حوادث طبیعی، جان سالم به در برد و تنها سیل فروردین سال ۱۳۹۸ در رودخانه کن بود که توانست، بخشی از این پل را تخریب کند. پل کن در سال ۱۴۰۰ مورد مرمت قرار گرفت و مجددا عبور و مرور از روی پل کن از سر گرفته شد. پل کن در گذشته محل عبور و اتصال محله کن به جاده سولقان بود. با احداث و آسفالت شدن جاده سولقان و امامزاده داود در دهه ۱۳۵۰، پل ماشین رو دیگری در شمال پل تاریخی کن ساخته شد و پل جدید عبور خودروها را از رودخانه کن امکانپذیر کرد و از تردد‌های پل تاریخی کن کاسته شد، اما پل تاریخی کن به عنوان نماد منطقه کن و یادآور روزهای زیبای گذشته کن در این روستا باقی ماند و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. پل تاریخی کن میراث ماندگار حاج محمد علی کنی و نماد همنوع دوستی و صدفه جاریه این مرد بزرگ کنی است.

غار بیوک:

اگر از آن دسته افرادی هستید که علاقه‌مند به کوهنوردی و پیاده روی هستید می‌توانید با پیاده روی تقریبا دوساعته به این غار زیبا دسترسی پیدا کنید. غار بیوک یک مکان مناسب برای غارنوردی است و بهترین گزینه برای علاقه مندان به طبیعت می‌باشد. بازدید از این غار می‌تواند هر گردشگری را حیرت زده و مجذوب خود نماید. اگر تا کنون یک غار را از نزدیک ندیده‌اید می‌توانید با سفر به کن سولقان یکی از بهترین‌های غارهای موجود در کشور ایران را تماشا نمایید و یک روز عالی را برای خود بسازید. این غار سال‌های زیادی ست که به عنوان یک مکان گردشگری عالی در فهرست بهترین غارهای ایران قرار گرفته است. برای بازدید از این غار پیشنهاد می‌کنیم تجهیزات کوه نوردی و صخره نوردی را به همراه خود داشته باشید.

جاذبه‌های مذهبی کن:

منطقه کن علاوه‌بر جاذبه‌های طبیعی متنوع دارای چندین امامزاده است که هر یک برای بومی‌ها بسیار مورد احترام است. امامزاده داوود، امامزاده علاءالدین، امامزاده قاسم و امامزاده عقیل جزو مکان‌های مذهبی کن هستند. جالب است بدانید امامزاده داوود از شهرت بیشتری برخوردار است و یکی از اصلی‌ترین مکان‌های مذهبی در شمال غرب تهران به شمار می‌رود. آرامگاه این امامزاده از یادگاری‌های ارزشمند عصر صفویه در تهران است.

امامزاده داوود

امام زاده داوود:

یکی دیگر از دیدنی‌های کن سولقان مقبره امام زاده داوود می‌باشد که مکانی مناسب برای عبادت در طول سفر است. این مقبره قدیمی همه روزه برای بازدید عموم باز است و اگر شما علاقه‌مند به بازدید از اماکن مذهبی هستید می‌توانید در این امامزاده به استراحت و عبادت بپردازید. در نزدیکی این مکان سیاحتی ۵ امامزاده دیگر نیز وجود دارد که معروفترین آن‌ها امامزاده داوود می‌باشد. این جاذبه یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های منطقه است که سالیانه بازدیدکنندگان زیادی را به سمت خود می‌کشد. همچنین شما می‌توانید نذورات خود را به مسئولین این امامزاده بدهید تا به دست نیازمندان برسانند. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این مکان مذهبی را از دست ندهید.

محدوده کن در نقشه

در کن رستوران کجا برویم:

باغ رستوران پالادیس در منطقه کن، تهران، با فضای روباز و سالن داخلی خود، به شما امکان می‌دهد تا در محیطی زیبا و آرام غذا بخورید. با غذاهای سنتی و مدرن در منو، شما می‌توانید از طعم‌های اصیل لذت ببرید. همچنین، رستوران پالادیس دارای یک کافه بوده که محیطی دلنشین و آرام برای لذت بردن از نوشیدنی‌های گرم و سرد فراهم می‌کند. همچنین، با آمادگی برای برگزاری رویدادهای مختلف، این مکان آماده استقبال از جشن‌ها، مراسم‌ها و میتینگ هاست. پالادیس به جرئت بهترین باغ رستوران برگزاری تولد و مهمونی در کن است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *